Wednesday, 8 October 2014

Aidil Adha Di Perantauan

Assalamualaikum.

Nampak macam gempak je tajuk tu , Padahal beraya kat sabah je wehhh bukannya jauh sangat pun macam orang lain yang study kat London ke UK ke whatever. huhu. Orite, yang ni la kali pertama aku beraya tanpa keluarga disisi, tapi aku tetap ada keluarga, keluarga Kent. Kali ni nak cerita sikit macam mana pengalaman first time beraya di tempat orang. Hurrmm kalau raya puasa jangan harap la aku nak beraya kat sini, alamatnya boleh basah la langsir bilik aku ni lap air mata punya pasal.

                                                Buat penat je iron baju pakai cantik2,
                                                petang tu pakai baju buruk jugak

Errr hujan lebat di pagi raya menambahkan lagi kesyahduan. Lepas solat raya, makan makan kejap, pastu terus menapak ke rumah kak wan untuk pergi makan lagi. haahaha. makan makan makan. tu je yang mampu cakap bila berada di rumah kak wan.

                                             Menjamu gambar di rumah kak wan

Lepas pergi rumah kak wan pergi rumah ustaz zaki pulak makan laksa. haha. makan je entry kali ni takde benda lain selain makan!


                                    Gambar ni memang original, bukan buat-buat rajin tau

Haaa bukan makan je oke! kitorang pun ade buat kerja jugak tau. Gamba tu kat surau kampung Bundung. Surau ni sangat "bersih" erkkk!! hahaha. geram nak bersihkan tapi bahan pulak takde *mak mertua ,sila baca ni.

               Harap bakal mak mertua tengok gambar ni. Mungkin dapat markah lebih sikit.

The next day. pergi rumah cikgu Lupian pulok. Cikgu Lupian ni tak ajar aku ape2 pun, tapi disebabkan orang kampung, dia ajak aku. huhu


                                        Huda , kenalan baru. hahaha

Tarrrraaaa terjumpa anak cikgu zainuddin kat rumah cikgu lupian. Kitorang semangat ajak si Huda ni bergamba sebab nak masukkan dalam Blog punya pasal. haha. sebab cikgu Zaainuddin yang suruh kitorang buat belong ni. Tu pasal nak bagi Cikgu Zainuddin terharu sikit tu. huhu.

Okelah, kita dah penat menaip. lain kali kite cerita pasal benda lain pulak okke? babai