Tuesday, 23 September 2014

Melawat Jiran KmPh

Assalamualaikum.

Entry kali ni nak cerita pasal Gambang Waterpark.  Gambang waterpark ni sebelah je dengan matrik pahang, menapak 5 langkah dah sampai. (nampak beno nipu). tapi aku pernah sekali je pergi, tak macam member aku sorang tu hampir tiap minggu pergi entah apa yg best sgt tu. Btw, even gambang waterpark ni kecil, tp kalau korang pergi sangat berbaloi. permainan dia pun not bad juga la sesuai dgn harga.

Masa aku pergi gambang waterpark ni, kitorang ade dapat kupon less. sebab tu nak pegi, kalau tak memang fikir banayk kali jugak la kan. lagipun masa ni kitorang baru lepas dapat elaun. so? jommmm...




Yang ni dipanggil apa tah nama aku pun tak pasti. tapi memang perrgggghhhh best. Can try on your own risk.



                                                                         Coco Beach
Orait, yang pula dipanggil coco beach. coco beach ni sesuai untuk semua lapisan masyarakat. (nenek korang pun boleh main) sebab coco beach ni ala-ala macam pantai buatan. korang nampak tak air pancut yang besar tu? haha. lecturer math aku madam sonita selalu pesan kalau korang nak pandai matematik sila pergi mandi kat bawah air pancut tu. hmmm disebabkan cikgu dan pesan macam tu aku pun apa lagi, semangat gila nak pergi berebut dengan kawan nak duduk bawah air pancut tu. Hasilnyaaaa....... taraaaaaaa aku jawab semua soalan math yang dibagi, and the result is markah aku lebih kurang sama je dengan markah orang yang tak jawab langsung. haha. tulaa lain kali pergi percaya lagi benda yang karut marut kerut kerut. 





Yang ni dipanggil 6 lane racer (tikar terbng) . kalau korang ada adik yang nak feeling feeling macam superman tu boleh la bawak diorang main ni. mula2 rasa takut jugak nak naik sebab pergghhh cerun bak hang kata orang penang.Tapi bila dah naik,, wuuu rasa nak lagi. Tapi amaran kepada sesiapa yang ada sakit jantung ke jantung berlubang ke jantung terkoyak ke, please jangan try this kalau taknak bini korang jadi janda oke?.

                                                   haa. yang ni gamba bila dah nak balik.


kitorang petang tu baru nak balik, uhuuu penat gilaa yaww. Balik tu kena berenang lagi. berenang kuak bebas kat katil sendiri. hahaha . Btw Gambang waterpark ni memang tempat yang best lah. harga pun okey. sesuai sangat kalau nak buat family day ke ape ke kan. haha.
Okey lah. tu saja nak cerita.

babai.

No comments:

Post a Comment